Kirjoittaja Aihe: Adhd-, ADD- tai As-oireisten aikuisten vanhempien vertaistukiryhmä  (Luettu 2035 kertaa)

Poissa puheenjohtaja

  • Yhdistyksen hallituksen jäsen
  • Kisälli
  • ***
  • Viestejä: 202
  • Oma teksti
Adhd-, ADD- tai As-oireisten aikuisten vanhempien vertaistukiryhmä

Addilapsen aikuistumisessa myös vanhempi tarvitsee vertaistukea. Joka toinen tiistai klo 18:00-20:30 on Malminkartanossa ADHD-liiton tiloissa vertaistuki-ilta vanhemmille, joilla on aikuistunut ADD/adhd/As-oireinen lapsi. Ryhmästä on tieto ADHD-liiton lehdessä ja nettisivulla:

Aikuisten Adhd-, ADD- tai As-oireisten lasten vanhempien vertaistukiryhmä
 
Oletko aikuisen adhd-, ADD- tai As-oireisen lapsen vanhempi? Tule keskustelemaan sekä saamaan ja antamaan vertaistukea muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa.
Osallistumiseksi ei tarvita diagnooseja tai etukäteen ilmoittautumista. Ryhmän ohjaajana toimii Seija Kaarre, 57-vuotias kuuden enemmän ja vähemmän ADD/adhd/as-oireisen aikuisen lapsen äiti.

Ryhmän järjestää Suomen ADHD-Aikuiset ry ja ryhmän toimintaa tukee ADHD-liiton Porina-projekti.

Paikka: ADHD-liitto (Kuntoutussäätiön talo), Pakarituvantie 4 (3. krs), 00410 Helsinki.
Paikalle pääset joko M-junalla (ja Malminkartanon asemalta kävellen/bussi 45), tai suoraan Kampin metroaseman edestä bussilla 45 (lähin pysäkki ’Puustellinpolku’).

Aika: Parilliset tiistait kello 18 - 20.30

Syksyn ajat: 30.9., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11. ja 9.12.2014

Perustin tämän ryhmän, kun väsyin yhteiskunnan jumittamiseen. Aikuistunut ADD/adhd/As-oireisen nuoren voi olla vaikea päästä jaloilleen, kun yhteiskunnalle tuntuu olevan tärkeämpää, että nuori oppii täyttämään kaavakkeita, kuin että hän oikeasti saisi elämänsä järjestykseen. Ja siinä prosessissa ainakin minä olen tuskastunut ja väsynyt ja tuntuu, että omakin elämä menee ojasta allikkoon. Eli nyt riitti! Minä en selviä yksin tämän asian kanssa. Ajattelin, että entäs jos me addit ja addien vanhemmat aletaan yhdessä tukemaan toisiamme tässäkin asiassa...

Minun vanhempiani auttoi tavattomasti, että sain ADHD-diagnoosin. Sähläämiseni ja kaiken keskeneräisyys ei ollutkaan heidän epäonnistumistaan kasvatuksessa tai muuta puutetta. Nyt olemme voineet puhua kaikesta rauhassa ja syyttelemättä - kun ensin äitini pääsi ylitse suuttumuksestaan.. hänen mielestään minussa ei ole mitään vikaa! <3

Äidinrakkaus voi myös uuvuttaa.. Näistä kaikista tunteista puhumme nyt ryhmässä. Jos haluatte perustaa vastaavan ryhmän paikkakunnallenne, niin ottakaa yhteyttä Porinan työntekijöihin, eli Kaisaan ja Marjoon, he auttavat siinä. ADHD-liitto kouluttaa vertaistuen vetäjiä. Ja Suomen ADHD-Aikuisten yhdistyksestä saa myös tukea.

Isäni oli uteliaan kiinnostunut adhd-tutkimuksiin menemisestäni; hän sanoi, että hyvä tutkia, jos vaikka löytyisi jotain apua siihen, että saisin opintoni loppuun ja pääsisin kiinni työelämään. Hänellä itsellään on näitä piirteitä, joten hän ymmärtää hyvin, miten paljon täytyy ponnistella asioiden eteen.

Seija Kaarre, Helsingissä 13. marraskuuta 2014
« Viimeksi muokattu: Pe 14.11. 2014, 01:35 kirjoittanut puheenjohtaja »

Poissa kravattimalli

  • Foorumin tukijalka
  • ********
  • Viestejä: 6482
Hieno juttu, että olet tämmöistä ryhtynyt kasaamaan!